Știri din Eforie

 
Precizări privind calitatea apei si masuri pentru combaterea problemelor digestive aparute in statiunea Eforie

D.S.P.J.Constanța atrage atenția asupra necesității asigurării normelor de igienă, astfel: operatorii de plaja vor asigura utilităților la nivelul beach- barurilor / alte unități de pe plajă, igiena plajei și a grupurilor sanitare.

Grupurile sanitare și recipienții pentru colectarea deșeurilor menajere de la nivelul plajelor vor fi în număr suficient, intreținute igienic prin spălare și dezinfecție respectându-se H.G. 88/2004 – pentru...

Unul dintre cei trei pescari dispăruți in mare in luna Martie a fost descoperit in Bulgaria

Trupul neînsuflețit al unuia dintre pescarii dispăruți în mare, încă din luna martie, a fost găsit în Bulgaria, la data de 28 iunie.

Se pare că este vorba despre fratele lui Gheorghe Stănică, zis Călin, patronul cherhanalei Sea Temple, din localitatea 2 Mai, care era consilier local în Limanu, dispărut și el la aceeași dată.

Amintim că Trei bărbați (pescari) au dispărut pe mare, după ce, în cursul zilei de miercuri, 6 martie, e...

Bulgaria a adoptat noua lege a plajelor

Litoralul bulgar al Mării Negre atrage anual în jur de 6,5 – 7 milioane de turişti străini, la care se adaugă încă 1,5 milioane de vizitatori din celelalte provincii ale ţării.

Prin urmare, dezvoltarea armonioasă a întregii regiuni litorale este o prioritate pentru factorii de decizie de la Sofia.

La 13 iunie 2019, Parlamentul bulgar (Săbrania) a adoptat mai multe amendamente la Legea plajelor după ce organizaţii civice şi ecol...

Mai multe hoteluri de pe litoral se reprofilează pe ALL INCLUSIVE!

Cererea tot mai mare pentru structurile all inclusive îi face pe unii hotelieri să investească în acest segment, astfel că doar în această vară numărul locurilor „all inclusive” în hoteluri a crescut cu 3.243, respectiv cu 30% față de capacitatea de anul trecut.

Acum, pe litoralul românesc sunt 29 de hoteluri all inclusive, care cumulează peste 13.500 de locuri de cazare și pot primi, într-un an, mai mult de 270.000 turiști. La finalul...

FUMATUL INTERZIS IN PARCURI !

Adio fumat chiar si afara !

El devine interzis și în parcuri, precum la locul de muncă sau în restaurante. Nu se va mai fuma la întâmplare în spațiile publice.

Legea intrata deja în vigoare, practic, admite ca singur loc unde se mai poate fuma este pe terasa restaurantelor, în aer liber.

În jurul spatiilor de joaca special amenajate pentru copii, tutunul este strict i...

CUTREMUR PE LITORAL

Un cutremur cu magnitudinea de 4.0 a fost inregistrat la orele 22.51, la 30 de kilometrii adancime in largul Marii Negre.

Institutul National de Dezvoltare-Cercetare pentru Fizica Pamantului a precizat ca a fost unul dintre cele mai mari, in zona mentionata fiind inregistrate alte 12 cutremure.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 301 km de Istambul, Bartin, 165 km NV Amasra, toate din Turcia.

Sursa: ziuadeconsta...

Plaje fara sezlonguri !!!! Legea litoralului: fără construcţii pe plajă, fără şezlonguri şi umbreluţe, acces direct la mare.

Dupa incendiul devastator de anul trecut din Mati, localitate din Atena, in care au murit peste 100 de oameni, Legea litoralului stabileşte ca toate construcţiile de pe plajă, care împiedică accesul liber la malul mării, să fie demolate în termen de cel mult şase luni de la promulgarea textului. Articolul 41 al legii cere imperativ „lichidarea rapidă şi demolarea tuturor structurilor şi construcţiilor, astfel încât să nu mai existe obstacole î...

ATENTIE HOTELIERI !!!

De azi intra in vigoare noua lege a turismului ! România are, pentru prima dată, o lege a turismului, după ce Guvernul României, la inițiativa Ministerului Turismului, a adoptat, astăzi, actul normativ. Astfel, clasificările unităților de cazare, atestarea ghizilor de turism, omologarea pârtiilor și traseelor turistice și autorizarea plajelor vor fi emise de autoritățile locale. De asemenea, legea mai prevede ca hotelierii care dețin unități d...

Atentie! Marti 26 Martie se opreste apa toata ziua in Eforie!

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din Eforie Nord și Eforie Sud, dar și cei dintre cele două localități.

   Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile la parametrii optimi în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure re...

A fost găsită o vâslă ce ar putea fi de la barca pescarilor!

  După șapte zile de la semnalarea dispariției a trei pescari în largul Mării Negre, autoritățile au luat decizia sistării căutării lor cu nave specializate în căutare/salvare. În schimb, în continuare este în vigoare avertismentul transmis către navigatorii care trec prin apele României și Bulgariei, de a face o supraveghere vizuală mai atentă pe mare.

  Totodată, două bărci pescărești de la pescăria din 2 Mai, deținută de Gheorghe St...

SUS

Website realizat de SEOVISION